top
separator

Ciasta

Opis zamówienia:

Minimalna wielkość zamówienia to jedna blaszka. Tarty przygotowywane są w okrągłych blaszkach o średnicy 24 cm, babeczki na kruchym spodzie mają średnicę 7 cm, a pozostałe ciasta pieczemy w formach o wymiarze 22 x 33 cm, z których wychodzi około 35 porcji (jest to duża, domowa blaszka). Ciasta nalezy zamawiać z minimum czterodniowym wyprzedzeniem. Odbiór: ul.Kolista 1, 55-330 Brzezina.


Prosimy o kontakt, chętnie odpowiemy na Państwa pytania.


Rodzaje ciast do wyboru:

  • Sernik tradycyjny na kruchym spodzie z rodzynkami i skórką pomarańczową z kruszonką i bezą
  • Sernikobrownie na czekoladowym spodzie z wiśniami kandyzowanymi
  • Amaretto (migdałowy) kremowy sernik z dodatkiem serka mascarpone
  • Chałwowy: kremowy, nie za słodki
  • Czekoladowy: z dodatkiem rumu i suszonych śliwek
  • Z kremem ajerkoniakowym i prażonymi orzechami włoskimi
  • Z kremem cytrynowym i białą czekoladą
  • z kremem kawowym i kropelkami gorzkiej czekolady
  • z bitą śmietaną i granatem
  • Gruszkowa z kawałkami gorzkiej czekolady
  • Czekoladowa z domową konfiturą z czarnej porzeczki
  • Z kremem waniliowym i świeżymi owocami
    (truskawki, maliny lub borowki) - tylko w sezonie
  • Z orzechami pecan i syropem klonowym
  • Cytrynowa z bezą Włoską
  • Z malinami i bezą
  • Z kremem limonkowym i bezą
  • Z konfiturą pomarańczową i kremem z gorzkiej czekolady
  • Z kremem waniliowym i owocami
  • Z orzechami w karmelu
  • Czekoladowy z konfiturą porzeczkową
  • Kajmakowy z prażonym słonecznikiem
  • Czekoladowy z konfiturą pomarańczową
  • Cytrynowy z polewą z białej czekolady
separator